petak, 5. lipnja 2015.

Najbolji prirodni lijekovi za kurje oko


Kurje oko ne treba poistovjećivati sa žuljevima, jer nije riječ o istom oboljenju. Osnovna razlika između kurjeg oka i žulja je to što je žulj samo zadebljanje na koži, dok kurje oko osim zadebljanja ima i svoj korijen.


Zbog toga je mnogo teže otkloniti kurje oko nego što je slučaj kod uklanjanja žuljeva. Naime, sve dok se korijen nalazi u nozi, kurje oko i dalje postoji. Iz istog razloga kurje oči mogu da izazivaju jače bolove te općenito veće neprijatnosti.

Sa druge strane, kurje oči i žuljevi imaju isti uzrok nastanka. Oba ova stanja se javljaju kao reakcija prirodnog obrambenog mehanizma zaštite kože od pritiska i trenja. Dakle, faktori koji mogu da doprinesu razvoju kurjeg oka i žuljeva su: neadekvatna i neudobna obuća, visoka potpetica, neodgovarajuće čarape, abnormalnosti stopala, nepravilan hod ili ravna stopala.

Sve osobe koje su imale problema sa kurjim okom znaju da je borba protiv kurjeg oka mukotrpan posao, pogotovo ako je prošlo mnogo vremena od njegovog nastanka. Postoje razni načini da se zadebljana koža sastruže, međutim to nije ni pola puta do izlječenja. Konačan uspjeh postiže se tek ako se zna tajna kako iščupati korijen kurjeg oka? Kada kažemo tajna, mislimo na to kako što bezbolnije iščupati korijen kurjeg oka, jer to može biti jako bolan postupak. Taj bol mnoge ljude zaustavi u ovom procesu, tako da kurje oko može da im zadaje muke godinama.

Prirodni lijekovi za kurje oko mogu se podijeliti na one koji omogućavaju djelomično uklanjanje kurjeg oka, a to znači gotovo potpuno uklanjanje zadebljane kože, zvanog žulj, i one uz pomoć kojih se može osloboditi i žulja i korijena.

Čist propolis je dobar lijek za kurje oko - Nalazi se u čvrstom stanju i može se nabaviti kod pčelara. Jedan manji komad čistog propolisa zagrijati toliko da malo omekša. Zatim ga zalijepiti na flaster i sa flasterom ga zalijepiti na kurje oko. Držati tako stalno na nozi ali svakog dana propolis zamijeniti novim komadom. Koliko je dana potrebno ponavljati tretman zavisi od toga koliko je korijen dubok, a obično je to od 5 do 10 dana. Za to vrijeme propolis bi trebao da izgrize kurje oko sve zajedno sa korijenom, tako da se može prilično lako i skoro bezbolno iščupati. Ovo je vjerojatno i najefikasniji prirodni lijek za kurje oko. Veliki broj sredstva takve namjene koja se nalaze u prodaji su upravo na bazi propolisa.

Crveni luk i ocat - Jednu manju glavicu crvenog luka presijecite na pola, potopite ju u malo jabukov ocat, toliko da se spoje tvari iz luka i octa, odnosno 3-4 sata. Za to vrijeme luk treba da upije sve zdrave tvari iz octa, ali ne treba da u njemu ispusti previše svojih sokova, što bi se dogodilo kada bi bio potopljen u velikoj količini octa. To uradite u kasnim popodnevnim satima, 3-4 sata prije odlaska u krevet. Zatim, prije spavanja luk većim flasterom pričvrstite na kurje oko. Ponavljajte postupak nekoliko dana, sve dok luk i ocat ne izgrizu kurje oko. Ovo prirodno sredstvo također spada u ona koja mogu da otklone kurje oko u potpunosti.



Nema komentara:

Objavi komentar