petak, 29. svibnja 2015.

Kako možemo liječiti kurje oko?


Za početak,kao preventiva nam  je neophodno izbjegavati neudobnu i preusku obuću. Najbolje je odabrati obuću isključivo od prirodnih materijala.


Kako ukloniti kurje oko? Ako vam se pojave žuljevi na nogama te primijetite zadebljanja najvažnije je da pokušate da ih uklonite na vrijeme prije stvaranja bolnog kurjeg oka. Postoje brojni preparati za tu namjenu. Mi ćemo se bazirati isključivo na prirodno liječenje kurjeg oka. NAPOMENA: koliko god možete izbjegavajte oštre predmete za odstranjivanje zadebljanja i žuljeva.

Kako izliječiti kurje oko prirodnim putem?

Melem od nevena za kurje oko se u narodnoj medicini pokazao kao jako djelotvoran. Nanosite melem dva do tri puta dnevno na mjesta gdje su se stvorile kurje oči, kako bi ste omekšali upaljeno tkivo i spriječili daljnju upalu.

Tople kupke sa bijelim lukom su također djelotvorne, a u narodu je poznata metoda da se u razrezani žulj na stopalu pričvrsti usitnjeni češanj bijelog luka, te privije i ostavi po noći.

Staviti na vatu  sok od limuna i pričvrstiti na kurje oko preko noći,ponavljati narednih nekoliko dana dok žuljevi na nogama potpuno ne otpadnu.

Suhe šljive kao narodni lijek za uklanjanje kurjeg oka - Potrebno je uzeti polovinu suve šljive i jako pritisnuti i povezati na bolno kurje oko. Svaku večer je potrebno mijenjati šljivu i tijeku narednih nekoliko dana žuljevi nestaju.

Nariban sirovi krumpir ostaviti po noći na stopalima i nakon nekoliko dana tegobe nestaju.

Na kurje oko na tabanima staviti list bršljana i ponavljati postupak nekoliko večeri do izlječenja.

Za liječenje kurjeg oka pokazala se jako dobro i prirodna  krema od aloje jer odlično obnavlja i umiruje kožu na stopalima.



Nema komentara:

Objavi komentar